Retraite

Tijdens de retraite in Drenthe die je bij mij kunt genieten, gaat alle aandacht naar jouw proces. 

Proces? Denk je nu misschien

Ja, want je leest niet voor niets deze blog en ben je nieuwsgierig naar de retraite in Drenthe. Misschien zit je er zelfs over te denken om je aan te melden voor de retraite  of een persoonlijk traject bij mij maar twijfel je nog.

Je wilt het anders.

Wilt gewoonten die jou niet (meer) dienen loslaten en leren hoe je meer in verbinding komt met jezelf én de ander. 

Dát is een proces.

Misschien wil je wel een liefdevollere relatie , meer rust,  werk dat echt bij je past, weten wat jij zelf wilt, meer zelfvertrouwen etc. 

Gisteren sprak ik iemand die de retraite in Drenthe heeft gedaan, in de online follow-up. 

De follow-up is een online coach sessie waarin ik weer bij je incheck. Hoe is het gegaan nu je weer thuis bent. Wat is gelukt en waar loop je tegenaan? Een gesprek van ongeveer een uur over hoe het nu met je gaat en wat je doet met wat we hebben behandeld tijdens de retraite. 

Het eerste wat ze zei was dat ze in een transformatie zit. Ze zit in een onomkeerbaar proces door de inzichten die ze heeft opgedaan tijdens de retraite. En dat voelt zo goed! Ook is het spannend en niet makkelijk omdat terugval op de loer ligt maar daarvoor heb ik de online sessies. Deze zijn er voor wie het nodig heeft dat ik even meekijk met je proces. Wat gaat er goed? Hoe is je dat gelukt? En hoe kun je dat nog meer integreren in jezelf? 

Als voorbeeld gaf ik tijdens de online sessie de verschillende zones met de Vissenkom als metafoor.

Je zwemt rond in een ruimte die steeds benauwder en kleiner voelt. Dat is het teken dat je aan de volgende stap toe bent. 

Heel spannend en eng maar je zult zien, het geeft je ruimte en vrijheid net zolang tot ook deze ruimte kleiner begint te voelen en je klaar bent voor de volgende stap. 

Dat is het leven.

Stappen zetten die bij jou passen.  Dat is niet altijd makkelijk maar als jij doet wat bij jou past vind je vrijheid en geluk.

Ik vind het prachtig om te horen dat door deze retraite (of persoonlijk traject) zaken duidelijk worden en er daadwerkelijk stappen worden gezet met als resultaat meer geluk en vrijheid. 

Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven

#followup #coaching #persoonlijkegroei #persoonlijktraject #zelfvertrouwen #zelfliefde #zelfontwikkeling #ontwikkeling #missionpossible #cadeau #kerstcadeau #onlinecoaching