Bien vertelt.

‘Leven uit volle borst’

Het leven is te vergelijken met de zee. Soms kan het tijdenlang voortkabbelen, zonder grote golven, met een enkele rimpeling hier en daar, maar zo ineens kan het volledig omslaan en is het woest en beangstigend. Dat is wat mij in 2017 overkwam.

Met passie en plezier werkte ik al 23 jaar in de gehandicaptenzorg. Toen ik een nieuwe leidinggevende kreeg liep ik tegen een muur aan. We raakten verstrikt in een arbeidsconflict. Totaal onverwacht stond ik met lege handen. Mijn geliefde cliënten en vertrouwde werkplek, zomaar ineens weg!

Dit heeft mij zo diep geraakt dat ik het vertrouwen in de organisatie, maar ook in mezelf kwijt was. Ik was boos, verdrietig en voelde mij ontzettend kwetsbaar en machteloos.
Ik besloot mij te gaan verdiepen in conflicthantering, omdat ik mij nooit weer zo wilde voelen en wilde leren hoe ik hier op een andere manier mee om kon gaan.

Nog maar amper bijgekomen van deze klap kwam er een volgende huizenhoge golf over mij en mijn geliefden heen. Op 13 oktober 2017 kreeg ik de diagnose borstkanker met uitzaaiing. Ga d’r maar aan staan.
In korte tijd verloor ik de controle over mijn werk, mijn leven en mijn lichaam. 

Ineens bestonden mijn dagen uit chemo’s, operaties en bestralingen. De witte jassen bepaalden wat er ging gebeuren. Mijn hele wereld stond op zijn kop.
Tot ik mij realiseerde dat ik moest accepteren. Accepteren dat ik ziek was, dat ik over sommige dingen geen controle had, dat ik moest vechten, maar ook loslaten. Dat angst, verdriet en boosheid er mogen zijn, maar niet mogen overheersen!

Met mijn optimistische en vrolijke karakter krabbelde ik al snel weer uit het dal en ging de strijd aan. Ik gaf mij volledig over aan mijn artsen, met in mijn hart mijn man, kinderen en mijn geliefden en in mijn achterhoofd de wil om de opleiding ‘de kunst van Transformatieve Conflictoplossing‘ te gaan volgen.

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en leef ik uit volle borst! Niet alleen heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond, ook het arbeidsconflict is opgelost en ik heb mijn werk weer opgepakt. Ik ben herstellende van borstkanker en heb mezelf, door te schrijven, opnieuw uitgevonden. Elke twee weken verschijnt mijn column in de krant, waarin ik mijn verhaal vertel en deel wat er zoal op mijn pad komt. Deze columns worden gebundeld in een boek dat, naar verwachting, dit jaar nog uitkomt. Ook begeleid ik als coach en mediator anderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wat nemen luisteraars mee uit mijn verhaal;

  • Hoe je positief kunt blijven, ook als de wereld onder je voeten wegzakt
  • Hoe je de touwtjes weer in handen krijgt als je ineens nergens meer controle over lijkt te hebben
  • Hoe je omgaat met tegenslag en kansen leert zien in plaats van onmogelijkheden
  • Hoe je mijn levenslessen kunt toepassen op jouw eigen uitdagingen

Wanneer je mij inhuurt als spreker, hoort het publiek een verhaal dat boeiend is van begin tot eind, waarbij in begrijpelijke taal een boodschap wordt vertelt die aankomt, ontroert en die misschien zelfs jouw kijk op het leven kan veranderen!

Even overleggen wat de mogelijkheden zijn? Wil je meer weten over mijn tarief? Of gewoon even kletsen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, dan gaan we in gesprek!

Whatsapp mij!
Verzenden via WhatsApp