By Bien Mediation en life coaching

Bien’s Podcast

De podcast met inspiratie, inzichten en tips over wat je denken met je doet en wat jij doet met je denken. Want hoe werkt dat denken nou eigenlijk precies en waarom levert ongelukkig kunnen zijn je een makkelijker leven op?

In mijn werk als life-coach en mediator ontmoet ik allerlei mensen met verschillende issue’s en dilemma’s. Steeds meer mensen lopen vast in van alles moeten en en staan onder druk met stress en burn-out klachten tot gevolg. Doordat ik de tijd neem voor iemand ontstaan de mooiste doorbraken naar een makkelijker leven.

Mijn naam is Jacobien de Haan, ik ben lifecoach en mediator en in mijn podcast neem ik je graag mee op de zoektocht naar een makkelijker leven.

Te beluisteren op ITunes

Biens podcast

Spotify  of  Anchor

Ik ben in onderstaande podcast te gast geweest waar mijn podcast vuurtje aangewakkerd. Ik vind podcasten zo’n leuk medium om mensen te bereiken, inspireren en te vermaken. Zelf ben ik een fervent podcast luisteraar. Op mijn tijd en plaats luisteren naar een onderwerp waar ik op dat moment behoefte aan heb. Echt geweldig!

Podcast Stories of inspiration 

Via de link hieronder, kun je luisteren naar een openhartig en intens gesprek over tegenslag, vertrouwen, dood, liefde en verbinding. https://soundcloud.com/storiesofinspiration/11-jacobien-de-haan-een-openhartig-gesprek-over-de-impact-van-borstkanker

stories of inspiration

Bien’s Binnenste naar Buiten,

25 tips voor een makkelijker leven” heb ik speciaal voor jou geschreven. Het is de hoogste tijd om het jezelf makkelijker te maken, te gaan genieten van wat er nu is en dat jij nu leeft!   klik hier voor 25 tips naar een makkelijker leven

Bien vertelt.

‘Leven uit volle borst’
Het leven is te vergelijken met de zee. Soms kan het tijdenlang voortkabbelen, zonder grote golven, met een enkele rimpeling hier en daar, maar zo ineens kan het volledig omslaan en is het woest en beangstigend. Dat is wat mij in 2017 overkwam.

Met passie en plezier werkte ik al 23 jaar in de gehandicaptenzorg. Toen ik een nieuwe leidinggevende kreeg liep ik tegen een muur aan. We raakten verstrikt in een arbeidsconflict. Totaal onverwacht stond ik met lege handen. Mijn geliefde cliënten en vertrouwde werkplek, zomaar ineens weg!

Dit heeft mij zo diep geraakt dat ik het vertrouwen in de organisatie, maar ook in mezelf kwijt was. Ik was boos, verdrietig en voelde mij ontzettend kwetsbaar en machteloos.
Ik besloot mij te gaan verdiepen in conflicthantering, omdat ik mij nooit weer zo wilde voelen en wilde leren hoe ik hier op een andere manier mee om kon gaan.

Nog maar amper bijgekomen van deze klap kwam er een volgende huizenhoge golf over mij en mijn geliefden heen. Op 13 oktober 2017 kreeg ik de diagnose borstkanker met uitzaaiing. Ga d’r maar aan staan.
In korte tijd verloor ik de controle over mijn werk, mijn leven en mijn lichaam. 

Ineens bestonden mijn dagen uit chemo’s, operaties en bestralingen. De witte jassen bepaalden wat er ging gebeuren. Mijn hele wereld stond op zijn kop.
Tot ik mij realiseerde dat ik moest accepteren. Accepteren dat ik ziek was, dat ik over sommige dingen geen controle had, dat ik moest vechten, maar ook loslaten. Dat angst, verdriet en boosheid er mogen zijn, maar niet mogen overheersen!

Met mijn optimistische en vrolijke karakter krabbelde ik al snel weer uit het dal en ging de strijd aan. Ik gaf mij volledig over aan mijn artsen, met in mijn hart mijn man, kinderen en mijn geliefden en in mijn achterhoofd de wil om de opleiding ‘de kunst van Transformatieve Conflictoplossing‘ te gaan volgen.

Inmiddels leef ik uit volle borst! Niet alleen heb ik de opleiding met goed gevolg afgerond, ook het arbeidsconflict is opgelost en ben ik mijn eigen coachingspraktijk gestart en heb mezelf, door te schrijven, opnieuw uitgevonden. Elke drie weken verschijnt mijn column in de Meppeler/Steenwijker Courant, waarin ik mijn verhaal vertel en deel wat er zoal op mijn pad komt. Deze columns worden gebundeld in een boek dat, naar verwachting, dit jaar nog uitkomt. Ook begeleid ik als coach en mediator anderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wat nemen luisteraars mee uit mijn verhaal;

  • Hoe je positief kunt blijven, ook als de wereld onder je voeten wegzakt
  • Hoe je de touwtjes weer in handen krijgt als je ineens nergens meer controle over lijkt te hebben
  • Hoe je omgaat met tegenslag en kansen leert zien in plaats van onmogelijkheden
  • Hoe je mijn levenslessen kunt toepassen op jouw eigen uitdagingen

Iedereen heeft weleens een positieve boost nodig, een duwtje in de goede richting, een motiverend verhaal waarna je er weer vol vertrouwen tegenaan kunt. Op humoristische en nuchtere wijze geef ik een openhartige inkijk in het dieptepunt van mijn leven, en deel ik hoe ik uit dit dal krabbelde en een positieve draai wist te geven aan een negatieve situatie.

Ik vertel graag en gepassioneerd mijn verhaal om troost te bieden en te bemoedigen, maar vooral om te delen tot welke inzichten ik kwam.

© Copyright - By-Bien | wordpress website laten maken