By Bien Mediation en life coaching

Bien is Jacobien de Haan

Wat leuk dat je wilt weten wie Bien is! Dat ben ik dus: Jacobien de Haan, maar je mag mij Bien noemen. Samen met Theo, jeugdliefde sinds 1992 en mijn man sinds 2009, en onze twee kinderen Hanna en Teun, woon ik in het charmante Dieverbrug, in Drenthe. 

Bien is zorgzaam en betrokken

Wanneer mensen het moeilijk hebben, gaat mij dat aan het hart. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Het was dan ook niet verrassend dat ik begin jaren ’90 aan de slag ging in de gehandicaptenzorg. Jarenlang werkte ik als persoonlijk begeleider en later als teamcoördinator. Het ondersteunen en begeleiden van mensen, vooral die cliënten die voor anderen onbenaderbaar lijken en soms zelfs opgegeven worden, geeft enorme voldoening. Ook hier help ik mensen graag hun kansen en mogelijkheden te zien en zich te ontplooien. Het blijft geweldig als dat vervolgens ook lukt!

Bien is een creatieve duizendpoot

Vanuit het niets iets maken. Dichterbij magie kun je niet komen, toch? Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en dingen te maken. Wat dan ook! Zo ben ik ook in te huren als krijtbordtekenaar en geef ik zo nu en dan een cursus handletteren. Dat geeft energie en blijdschap!

Bien is ervaringsdeskundige

In 2017 raakte ik verstrikt in een arbeidsconflict met mijn nieuwe leidinggevende. Totaal onverwacht moest ik afscheid nemen van mijn geliefde cliënten en vertrouwde werkplek. Dit heeft mij zo diep geraakt dat ik het vertrouwen in de organisatie, maar ook in mezelf kwijt was. Dit wilde ik nooit weer meemaken! Dit was voor mij de reden om me in conflicthantering te gaan verdiepen, zodat ik mezelf, maar vooral ook anderen, kon helpen die in conflict waren geraakt.

In het najaar van datzelfde jaar moest ik nog een enorme klap incasseren. Er werd ontdekt dat ik borstkanker had. Een jaar ben ik bezig geweest met de behandelingen. Mijn leven stond op zijn kop. Inmiddels ben ik genezen verklaard, maar nog herstellende.

Bien is columnist en schrijver

Door mijn ziek zijn, heb ik mijn passie voor schrijven ontdekt. Ik ben zonder enige kennis van zaken begonnen met schrijven, vanuit mijn hart. Het schrijven heelt mij. Maar dat niet alleen.
Elke twee weken verschijnt er een column van mijn hand in de Meppeler/Steenwijker Courant. Over leven met kanker, het moederschap en andere dingen die ik tegenkom op mijn weg van hier naar daar. Met mijn verhalen bied ik hoop en troost aan mensen die in dezelfde storm terecht zijn gekomen.

Bien is Coach en Mediator

In maart 2019 ben ik geslaagd voor de opleiding tot mediator/life coach. Het is mijn missie, om als ervaringsdeskundige, mensen bij te staan die verwikkeld zijn in conflictsituaties op welke manier of in welke vorm dan ook. Ik kan hier natuurlijk uitgebreid gaan vertellen hoe ik dat doe, maar soms zeggen de woorden van een ander veel meer: 

“Jacobien is een gedreven, warme en sterke vrouw vol passie. Een vrouw die kracht haalt uit haar eigen levenslessen. Ze is in staat om jou een spiegel voor te houden en heeft hier, naast haar eigen mensenkennis en inlevingsvermogen, prachtige tools voor om jou bewustwording en inzichten te geven. Jacobien kan je zeker helpen wanneer je voor lastige levenslessen komt te staan. Maar van alleen een kop koffie met haar drinken word je al wijzer en is energie gevend.”

In januari 2020 ben ik mijn ambitie om meer mensen te bereiken gaan uitbreiden met een samenwerking met Elise Sanders van echtelise.

Zo, nu weet jij wat meer over mij. Ik verheug me erop om jou ook beter te leren kennen. Wil je verder praten? Neem dan gerust contact met mij op!

Wat de toekomst zal brengen weet ik niet, wel weet ik dat ik er nu ben. Vandaag. En daar maak ik wat van!

Lieve groet,

Bien

Bien