We parkeren de auto. We zijn mooi op tijd. Als ik door de draaideur naar binnen ga komt alles vertrouwd op me over alleen zijn we nu een jaar verder. Zelfs de geur is hetzelfde. We gaan de lift in met de mooie lichtjes in het plafond. Het lijken wel sterretjes. Het is op de 5e, daar moeten we zijn. Hoewel de hele film, in flarden en door elkaar, aan me voorbij trekt, voel ik me rustig. Ik ben weer terug in de wachtkamer van de mammapoli, het is 13 oktober 2017. Ik zit zelfs op dezelfde stoel, bewust of willekeur? Hoewel ik hier het vreselijke bericht kreeg dat ik borstkanker heb, voelt het hier niet beladen. Er heerst een ontspannen sfeer. de kleuren zijn mooi en zacht. Ondanks alles voel ik me goed en in gedachten ga ik terug. We zitten naast elkaar in de spreekkamer van chirurg S. Zij zit tegenover ons. het is een lange, slanke vrouw met een vriendelijk gezicht. Ik vind haar aardig. Ik heb vertrouwen in haar. Ze heeft haar handen gevouwen op de tafel liggen en buigt haar bovenlichaam iets over de tafel. “Het is helaas wel borstkanker zoals jullie al besproken hadden met de radioloog. Wel zijn we positief en we hebben op de echo geen aanwijzingen dat er uitzaaiingen zijn.” Gelukkig. Ze vertelt dat ik over drie weken een operatie kan verwachten, dat chemo niet nodig zal zijn en dat de vooruitzichten goed zijn. Compleet lamgeslagen nemen we afscheid. Dat was de eerste diagnose, het eerste gesprek, de eerste tegenvaller en mijn eerste bezoek aan de mammapoli, er zouden er nog vele, vele volgen, alleen wisten wij toen nog niet wat ons boven het hoofd hing.
Vandaag ben ik er weer. Nu met mijn moeder. Drie jaar geleden werd bij haar, door het bevolkingsonderzoek, borstkanker geconstateerd. Een voorstadium. Haar linkerborst is verwijderd en ze heeft hormoontherapie. Het gaat goed met haar. Vandaag krijgt ze haar controle, de mammogram. Met rode wangen van de spanning zit ze tegenover mij. Mijn dappere, lieve moeder. Wat heeft ze al wat doorstaan. Ze is sterk. Ik gooi de vraag, dat alles goed mag zijn met mijn moeder het universum in. Dat het alstublieft goed mag zijn………..#borstkanker #mamapoli #treantzorggroep #throwback #mindfulliving #vertrouwen #moeder

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *